Ayvalık Bayram’da Doldu TaÅŸtı | Cunda Adası Ayvalık Tatil Otel Restaurant
Ayvalık Bayram’da Doldu TaÅŸtı
Ana Sayfa » Cunda » Ayvalık Bayram’da Doldu TaÅŸtı
Yazan-Çizen Cundalı | Siz de birşeyler yazın!yorum cunda
Üretim Tarihi: Pazartesi, Eylül 5, 2011

Ayvalik bayramda doldu tasti, firinlarda ekmek, Barlarda icki, Kasaplarda et kalmadi.

Cunda Adasi tarihinin en kalabalik bayramini gecirdi. Kimine gore 1 milyon kisi kimine gore 400.000 adayi ziyaret ederek Bayramlarini cundada Ayvalik’da gecirdi. Bayram sonrasi ise su anda ada da , cok para kazananlar parayla ne yapacaklarini dusunurken, Restoran calisanlari, Otel calisanlari, kendine gelebilmek icin dinlenmede. :)

Asagida sabah gazetesinde yer alan adadaki kalabaligi konu almis, bir haber mevcut.

Ramazan Bayramı’nda baÅŸta Ayvalık merkez, Cunda olarak da bilinen Alibey adası ve Sarımsaklı tarihinin en kalabalık günlerini yaÅŸadı.

Hükümetin Ramazan Bayramında 9 günlük tatil olarak ilan etmesini fırsat bilen İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük kentlerde yaşayan vatandaşlar Ramazan Bayramında adeta Ege ve Akdeniz bölgelerine akın etti.

Bayramda bu akından en fazla nasibini alan turizm merkezlerinden biri de Balıkesir’in Ayvalık ilçesi oldu. Sektör otoritelerine göre, yaz aylarında ki turizm sezonunun Ramazan ayı nedeniyle yüzde 50′ye varan yediÄŸi darbeyi, bayramda Güney ve Ege bölgelerinde ki turizm merkezlerinin telafi ettiÄŸi belirtildi. Ayvalık ilçesinde, Ramazan Bayramında baÅŸta Ayvalık merkez, Cunda olarak da bilinen Alibey adası ve Sarımsaklı tarihinin en kalabalık günlerini yaÅŸadı. Ayvalık Merkez’de pansiyon ve otellerin tamamında boÅŸ yer bulunamazken, büyük kentlerden ilçeye akın eden insan seli ve yoÄŸun araç trafiÄŸi nedeniyle ÅŸehir merkezindeki trafiÄŸin felç olduÄŸu gözlendi.

Cunda Adası’nda sahil bandındaki restoranlarda gün boyu masaların boÅŸ kalmadığı ve bu restoranlarda bayram süresince tonlarca deniz ürününün tatilciler tarafından tüketildiÄŸi belirtildi. Ayvalık’a baÄŸlı Altınova ve Küçükköy beldelerinde de durum ÅŸehir merkezinden farklı deÄŸildi. Bayramda, ilçe genelindeki turizm pastasından en büyük payı alan bölgelerden biri olan Sarımsaklı’da, otellerin, pansiyonların ve günlük kiralanan evlerde doluluk oranının yüzde 100′e ulaÅŸtığı belirtilirken, belde de birçok ailenin oturdukları evleri günlük 150 ile 200 TL arasında tatilcilere kiraladıkları ve bu ailelerin bayram süresince geceleri Sarımsaklı kumsalında battaniyelerle geçirdikleri öğrenildi.

Ä°statistiki bilgilerin önümüzdeki hafta içinde açıklanması beklenilen Ayvalık’ta ki ekonomik bayram bilançosunun ilçe tarihinin en yoÄŸun kalabalığına sahne olduÄŸu kaydedilirken, ilçe merkezi ve beldelerde konaklayacak otel, pansiyon bulamayan bir çok tatilcinin çareyi bayram tatillerini Ege’nin baÅŸka turizm merkezlerine gitmekte bulduÄŸu gözlendi.

Ayvalık’taki esnafın bayram nedeniyle hasılat rekoru kırdıkları belirtilirken, bayram sonrasında ise tarihi yoÄŸunluÄŸun azalmasına raÄŸmen geçmiÅŸ yıllara nazaran yüksek seviyede seyretmesinin beklenildiÄŸim kaydedildi.


View this Post in: English French Arabic German Greek Japanese Spanish

Facebook'da Paylas

Bakın Millet Neler Demiş?

Henüz kimse bir şey eklememiş bu konuda ilk yorum yapan olmak istermisiniz?

Söyleyecek birşeylerim var diyorsanız!

Resminizi ekleyin!
Gravatar'a katılın ve burada resiminizde yayınlansın. Hemde Bedava!